ERASMUS PLUS EĞİTİMİ

01.06.2023 223

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Hasan ÖNDER, ERASMUS+ projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta yapılan eğitimi başarı ile tamamladı. 1 hafta süren eğitimde, öğrenme modelleri ve eğitimde yenilikçi yaklaşımlar üzerine bilgi paylaşımı yapıldı. Öğretmenimizin kutlar başarılarının devamını dileriz.

Proje Adı: Herkes İçin Eğitim

Proje Konusu: Herkese eşit ve öngörülebilir yenilikçi eğitim modellerini uygulamada destek sağlamak.

Proje Paydaşları: Gönen MEB, Gönen Kaymakamlığı, Balıkesir Valiliği, Bildungs Centrum-Nies, Barbarastrasse, StichtingBij de Tijd Leren, Eloarna Prague Tourism organisation czech repuplic.

Bu proje ile ERASMUS+’un; eğitim süreçlerindeki yenilikçi yaklaşımları görme, benzer uygulamaların farklı coğrafyalarda yerinde uygulama imkânlarından yararlanmak istemektedir. Okul personelimizin mesleki heyecanlarını arttıracak ve mesleklerindeki tecrübelerine katkı sağlayacak personel hareketliliğine katılmak istemektedir. Projeye ortak olarak yazdığımız kurs merkezleri ile grup çalışmalarına katılmaları sağlanacak, farklı kültürleri görme, öğrenme ve izleme imkanları sağlayacaktır. Proje ortaklarımız ile yapacağımız kurs faaliyetleri sayesinde öğretmenlerimiz iyi uygulamaların transferini sağlayacak çalışmaların parçası olmayı öğrenecektir. Nitelikli bireylerin yetişmesinde uygulanan yeni yaklaşımları öğrenme, eğitim olanaklarını ve uygulama alanlarını çeşitlendirme hedeflenmektedir. Öğretmenlerimiz bu proje eğitim uygulamalarında dijitalleşmenin önemini daha iyi kavrayacaklardır. Bu sayede mesleklerini daha iyi uygulayabilecekleri yöntem ve metotları öğrenmeleri amaçlanmıştır. Grup çalışmalarına katılarak eğitim metotlarındaki yenilikçi yaklaşımları, beceri, yetkinlik setlerini kazanmaları hedeflenmektedir. Avrupa kültünü özümsemeleri bu proje ile sağlanacaktır. Dil çeşitliliğini yerinde görme imkânına sahip olacak öğretmenlerimiz kültürel farkındalığın teşvikini ve yabancı dil öğrenim konularında iyileşmeleri sağlanacaktır.

02-06-202302-06-202301-06-202301-06-202301-06-202301-06-202301-06-202301-06-202301-06-202301-06-202301-06-202301-06-2023